1

Over ons

Wise logoWISE (World Information Service on Energy) is een milieuorganisatie die onder andere campagne voert voor schone energie.

WISE brengt elk jaar het onderzoek naar de duurzaamheid van de Nederlandse stroomleveranciers uit, in samenwerking met een aantal andere maatschappelijke organisaties. Hier komt een ‘stroomranking’ uit voort dat in één oogopslag duidelijk maakt hoe stroomleveranciers scoren op duurzaamheid.

Om mensen een handelingsperspectief te bieden, heeft WISE een eigen energievergelijker ontwikkeld waarop je prijzen kunt vergelijken en direct kunt overstappen naar één van de meest duurzame leveranciers van Nederland.

Waarom organiseert WISE de overstap10daagse?

Tijdens de overstap10daagse willen we de overstapmogelijkheden breder trekken: niet alleen overstappen op het gebied van energie, maar ook op het gebied van voedsel en je financiën. Onderzoeken laten zien dat de meeste mensen wel degelijk overtuigd zijn van de eigen invloed op het milieu en ook proberen hier bij hun aankopen meer op te letten. Toch blijven een aantal duurzame handelingen met veel impact op het klimaat achter, en dat vinden we jammer! Vooral omdat veel van deze acties veel minder tijd of moeite kosten dan je zou denken. Door mee te doen aan de overstap10daagse verminder je in één klap je persoonlijke CO2-uitstoot, en door het samen met vele anderen tegelijk te doen wordt het totale effect nog groter.

Partner van de overstap10daagse worden?

WISE organiseerde in 2016 voor het eerst de overstap10daagse. Het idee is om er een jaarlijks terugkerende actie van te maken, waarbij we graag een zo breed mogelijk scala aan duurzame keuzes willen aanbieden. Wil jouw organisatie of bedrijf ook meedoen? Neem dan contact met ons op.

Contact