U wilt toch niet maandelijks te veel betalen voor uw zorgverzekering? Op uw geld moeten letten om te kijken of er nog wel genoeg geld is om te verzekeren. Tegenwoordig zijn voor deze vragen goede oplossingen voor bedacht, die al op de markt zijn.

Zorgverzekering vergelijking

De verzekeraars bieden zelf vaak goede vergelijking opties aan, maar er bestaan ook vergelijking websites die voor dit doel bestemd zijn. De prijs die je per maand voor de zorgverzekering betaald kunnen namelijk erg verschillen ten opzichte van andere verzekeringsmaatschappijen. Vandaar dat het verstandig is om eerst wat informatie te verzamelen over de verschillende zorgverzekeringen. De vergelijking websites bieden de beste zorgverzekering mogelijkheid die bij u past als persoon. Het proces bestaat uit drie korte stappen. Ten eerste willen ze uw geboorte datum, geslacht en postcode weten. Op basis van deze gegevens kunnen namelijk al de eerste schattingen gedaan worden. Ten tweede willen ze verdere voorkeuren van u weten, namelijk of u een partner en/of kinderen heeft, of uw verzekerd wilt zijn voor de tandarts en/of fysiotherapeut en welke aanvullende opties u wilt. U kunt uw verzekering zo uitgekleed of aanvullend maken als u zelf wilt. Ten derde zoekt de website razend snel naar de beste zorgverzekering op basis van uw voorkeuren en gegevens. Aan de hand van deze lijst kunt u uw voorkeuren overwegen en zo een passende keuze maken. Verder kan de website tegenwoordig ook uw huidige zorgverzekering vergelijken en die vergelijken met concurrenten.

Wilt u overstappen?

Het beste moment om over te stappen naar een andere zorgverzekering is aan het begin van het jaar. Voor deze periode bieden zorgverzekeraars kortingen aan en dit kan u veel geld schelen. Let er wel op dat u weer op tijd aangemeld staat bij uw nieuwe verzekering. Dit moet namelijk voor februari in dat jaar gedaan worden.